Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Το σύνδρομο της επαναλαμβανόμενης γκαντεμιάς... σκάλα επιτυχίας!!!

Πάσχεις και εσύ από το  σύνδρομο επαναλαμβανόμενης γκαντεμιάς; 

Σκέφτεσαι γιατί να σου πάνε όλα στραβά;

Μάθε ότι την ζωή δεν την ελέγχεις. Είναι πιο σοφή από σένα.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως δεν είμαστε ποτέ και για κανένα λόγο ικανοποιημένοι όταν η μοίρα μας  συνοδεύεται από   κακές ζαριές. Ειδικά όταν η μία γκίνια διαδέχεται την άλλην. Αισθανόμαστε ότι  είμαστε άτυχοι.  Είμαστε  σίγουροι ότι κερδίσαμε το λαχείο της γκαντεμιάς. Τα βάζουμε κάτω,  τα σκεπτόμαστε όλα τα γεγονότα που μας έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα  και λέμε στον εαυτό μας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε  μία άσπρη μέρα. Η μία κακοτοπιά διαδέχεται την άλλη.  Είμαστε πεπεισμένοι  πια ότι πάσχουμε από το σύνδρομο επαναλαμβανόμενης  γκαντεμιάς. Το σύνδρομο αυτό συνοδεύεται από έντονη στεναχώρια και επίμονο θυμό.

Καθημερινά έβλεπες την γκίνια σου να πέφτει μπροστά σου. Έπεσες αμέτρητες φορές. Λύγισες και δεν άντεχες άλλο αυτό το μαρτύριο. Έφτασες σε σημείο να θεωρείς δεδομένο πως τα στραβά θα συνεχιστούν να σου συμβαίνουν εφ  όρου ζωής . Έπεφτες συνεχώς σε παγίδες.  Παγίδες που σε εγκλώβισαν στη μιζέρια σου.

Μια τέτοια παγίδα είναι η σύγκριση. Αυτή η σύγκριση ήταν το δηλητήριο σου. Το έβαζες στα μάτια σου και  έβλεπες όλους  τους γνωστούς σου να βρίσκουν δουλειές που γουστάρουν χωρίς να το αξίζουν. Επίσης,  τους έβλεπες να τους χτυπάει το βέλος του έρωτα κατακούτελα και εσύ σιχτίριζες την τύχη σου για τα κατορθώματα της.  Έλεγες στον εαυτό σου πως πάσχεις από  το σύνδρομο επαναλαμβανόμενης γκαντεμιάς. Το φτύσιμο ήταν η καθημερινότητα σου. Συνειδητοποιούσες μέρα με τη μέρα ότι  οι συναισθηματικές και επαγγελματικές πόρτες άνοιγαν διάπλατα στους φίλους σου ενώ ΕΣΥ δεχόσουν τη μια απόρριψη μετά την άλλη. Έβλεπες την απόρριψη να απλώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Άπλωνε συνεχώς τα πλοκάμια της πάνω σου. Σου είχε γίνει κολλιτσίδα πια.  Κανένα έλεος. Καμία τύχη. Καμία καλή ζαριά.

Πονάει η άτυχη ζαριά και εσύ κουράστηκες να ρίχνεις τις ζαριές σου και να έχεις τη γκίνια για ακόλουθό σου. Καμία ελπίδα πια. Αρχίζεις και νιώθεις απελπισμένος καθώς  η μία ατυχία διαδέχεται την άλλη καθημερινά. Η  ζωή δεν σου έδωσε τις πολυπόθητες εξάρες που λαχταρούσες. Αισθάνεσαι να παίρνουν φωτιά τα σωθικά σου και  να ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι σου. Αρχίζεις να βρίζεις και καταριέσαι την τύχη σου.

Μέχρι που το πήρες απόφαση ότι  τη ζωή δεν μπορείς να την ελέγξεις. Είναι πιο σοφή από  εσένα. Είναι πιο μεγάλη και πιο έμπειρη από εσένα. Σε έβαλε κάτω και σε νίκησε. Το μόνο που μπορείς να κάνεις πια είναι να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τις ατυχές καταστάσεις που σου έδωσε  αυτή η κακούργα ζωή. Έχεις ανάγκη πια να γίνεις τυχερός. Αποφάσισες να πάρεις στα χέρια σου τη τύχη σου και να μην περιμένεις να σου δώσουν οι άλλοι αυτά που αξίζεις και αυτά που σου χρωστάνε. Εξάλλου ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται.

ΕΣΥ γνωρίζεις από βροχές και τρικυμιές πια. Τις έχεις ζήσει στο πετσί σου. Η ζωή βλέπεις σε επέλεξε για μαθητή της. Ήθελε από νωρίς να πάρεις σκληρά μαθήματα και αποφάσεις.   

Όταν οι άλλοι γλεντούσαν εσύ δούλευες. 

Όταν οι άλλοι ερωτευόντουσαν εσύ έτρωγες τη μια απόρριψη μετά την άλλη. 

Όταν οι άλλοι γελούσαν εσύ μελαγχολούσες για τις πολυάριθμες ευθύνες που σε περιμένουν την επόμενη μέρα. 

Η ζωή σε έκανε μαχητή και πολεμιστή και ας μην το θέλησες. Σε έμαθε να πολεμάς με τα δικά σου χέρια. Αυτά τα χέρια έγιναν σκληρά.  Άρχισες να τα σηκώνεις σε άλλους και όχι στον εαυτό σου.  Σου έδωσαν μαθήματα ανεκτίμητης αξίας με επώδυνο τρόπο. Η ζωή σε εφοδίασε με μπόλικο ψυχικό σθένος και αντοχές. Σου έδωσε εμπόδια για να χτίσεις τα χέρια σου και την υπομονή σου. Ήθελε να σε κάνει  έναν δυνατό πολεμιστή. Απλά βρήκε το σύνδρομο της επαναλαμβανόμενης γκαντεμιάς  ως μέσο για να πετύχει τους  σκοπούς της.