Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Το Ευαγγέλιο της σωτηρίας και της αιώνιας ζωής, της αγάπης και της Ελευθερίας, μέσα στο οποίο, δεν θα βρούμε την λέξη καθήκον

Διαβάζουμε εφημερίδες, περιοδικά, λογοτεχνία και κάθε λογής βιβλία, που πέφτουν στα χέρια μας.

Ώρες ολόκληρες ακούμε ραδιόφωνο, καθόμαστε στην τηλεόραση ή "σερφάρουμε" στο ΙΝΤΕRΝΕΤ.

Κι όμως οι περισσότεροι από εμάς, αγνοούμε ακόμη κι αυτούς τους τίτλους των βιβλίων της Αγίας Γραφής.

 Τι αμαρτία! τι ντροπή!

Η σκοτεινότης της Αγίας Γραφής μοιάζει μ’ εκείνη του έβενου: Διαχύνει μια ιδιαίτερη λάμψη.

Ο Θεός στην Αγία Γραφή κρύπτεται αποκαλυπτόμενος! και αποκαλύπτεται κρυπτόμενος!

Το ευαγγέλιο, δεν είναι απόρροια ανθρώπινης φαντασίας ή σκέψης ή διάθεσης ή λογοτεχνικής ευαισθησίας και δεινότητος.

Δεν είναι προϊόν ανθρώπινης έμπνευσης ή διδασκαλίας, αλλά φανερώθηκε στους ανθρώπους από τον Ιησού Χριστό, με την ζωή, το κήρυγμα, την σταυρική θυσία και την Ανάστασή Του.

Ο Ιησούς Χριστός με την ζωή και το έργο Του «έγραψε» το Ευαγγέλιο και αποκάλυψε στην ανθρωπότητα, την μία και μόνη Αλήθεια, την Αλήθεια του Θεού – Πατέρα.

Είναι το Ευαγγέλιο της σωτηρίας και της αιώνιας ζωής, της αγάπης και της Ελευθερίας, μέσα στο οποίο, δεν θα βρούμε την λέξη καθήκον.

Είναι το σωτήριο κάλεσμα στην Βασιλεία των Ουρανών και το σωτήριο μήνυμα, του Θεού προς τον άνθρωπο.

Είναι η δεύτερη ευκαιρία, που δίνει ο Θεός στον άνθρωπο για να ανακτήσει την χάρη και την θέωση.

Το Ευαγγέλιο είναι:

· Η πυξίδα της Ορθοδοξίας
· Το μέτρο της ηθικής κι ενάρετης ζωής
· Το αντίδοτο του θανάτου
· Η θεραπεία κάθε ασθένειας
· Η λύση κάθε προβλήματος και
· Το «σχέδιο πτήσης» προς τους ουρανούς.

Γι’ αυτό η γνώση και η πιστή εφαρμογή του είναι καθοριστική για την πορεία μας.

Την ευαγγελική αλήθεια ο Ιησούς Χριστός μας την προσέφερε με:

· Το παράδειγμα
· Την αποκαλυπτική, μυστηριακή και μεγαλειώδη γέννηση
· Την ζωή και
· Την θυσία Του.

Μας την αποκάλυψε με:

· Την κένωση και
· Το Τίμιο Αίμα Του.

Στην εποχή της αμφισβήτησης και της ύλης που ζούμε, το Ευαγγέλιο του Χριστού αμφισβητείται για:

· Την γνησιότητά του
· Την καταγραφή του
· Το κήρυγμά του και
· Την αποκαλυπικότητά του σε σχέση με την προέλευση και την στόχευσή του, ενώ παραγνωρίζεται, παραθεωρείται και γίνεται αντικείμενο άρνησης, αδιαφορίας ή επιθέσεως ακόμη και από μερικούς «κατ’ όνομα» χριστιανούς.

«Χριστιανούς» οι οποίοι δεν μελετούν, δεν βιώνουν και δεν γνωρίζουν την αλήθεια του Ευαγγελίου και οι οποίοι δεν συμμετέχουν στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Στην αυγή της τρίτης χιλιετηρίδας, το «ερευνάτε τας γραφάς», προβάλλει εξαιρετικά επίκαιρο, αφού ο άνθρωπος έχει αποπροσανατολιστεί από την πηγή και τον σκοπό της ζωής, ζεί σε πλήρη σύγχυση, αβεβαιότητα και μόνιμο άγχος.

Ο άνθρωπος σήμερα έχει μεγάλη ανάγκη το Ευαγγέλιο του Χριστού, προκειμένου να αποκτήσει η ζωή του νόημα και περιεχόμενο.

Πρέπει να ερευνά και να μελετά την Αγία Γραφή, όχι εγκεφαλικά κι ορθολογιστικά, αλλά καρδιακά, με πίστη κι αγάπη, στο Πρόσωπο του Σωτήρα Χριστού.

Όμως, δεν είναι αναγκαία μόνο η γνώση και η μελέτη του Ευαγγελίου, αλλά και η εφαρμογή του στην καθημερινή ζωή, αφού περιέχει λόγους, που οδηγούν στην αιώνια ζωή.

Είναι απαραίτητη η διδασκαλία του Ευαγγελίου και πρέπει να αποτελέσει καθημερινό μας βίωμα και κανόνα της προσωπικής μας ζωής έτσι που:

Να είναι ο Θεός στη γή! κι ο άνθρωπος στον ουρανό!


 Η Αγία Γραφή όπως την ξέρουμε δεν θα υπάρχει. Από τα κατάβαθα του σατανικού Βατικανού, θα μπούν νέες διδασκαλίες που δήθεν αποτελούν το αληθινό κομμάτι της Αγίας Γραφής και όχι αυτό το ψεύτικο που μέχρι τώρα εμείς διαβάζαμε. Και οι άνθρωποι θα υποταχθούν εύκολα σ’ αυτό, γιατί θα τους αρέσει πάρα πολύ και θα τα δεχθούν αυτά. 

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά.

Γι’ αυτό προτείνω να αγοράσετε όλοι μια Καινή Διαθήκη, μια Αγία Γραφή και να την έχετε στα σπίτια σας. Μόνο που να μην την έχετε σκονισμένη μέσα στις βιβλιοθήκες σας. 


Μην το κάνουμε σαν ένα παιδάκι που μια φορά εκεί που έπαιζε ανάμεσα στα διάφορα παιχνίδια, βρήκε ένα βιβλίο καλοδεμένο στην άκρη πεταμένο. 

Το παίρνει αυτό λοιπόν και το δίνει στην μαμά του ρωτώντας την: 
«Μαμά τι είναι αυτό;». 
«Αυτό παιδάκι μου είναι το βιβλίο του Θεού». 
«Και γιατί μαμά το έχουμε εκεί πέρα;» 
«Άστο παιδάκι μου εκεί, άστο δεν πειράζει. 
«Μα είναι σκονισμένο μαμά». 
«Άστο παιδάκι μου εκεί πέρα», του λέει η μαμά του η έξυπνη. 
«Μαμά, αφού εμείς δεν το διαβάζουμε και αντί να είναι σκονισμένο, γιατί δεν το στέλνουμε πίσω στο Θεό, να το δώσει σε κανέναν άλλο άνθρωπο, που θα θέλει να μάθει τον λόγο Του;», την ρώτησε το παιδί. 
Βουβάθηκε η μάνα.

Εύχομαι να μην γίνεται αυτό και στα δικά μας τα σπίτια! Πάρτε μια Καινή Διαθήκη. Θα δείτε τι ρόλο θα παίξει σε λίγο. Θα ξέρουμε την αλήθεια!




Άς ξεκινήσουμε στα σπίτια μας και κάνουμε  το θρόνο του Θεού που είναι το προσκυνητάρι μας. Να αγοράσουμε μια Αγία Γραφή και κυρίως μια Καινή Διαθήκη. Η Καινή Διαθήκη την περίοδο εκείνη θα απαγορεύεται αυστηρά και με τον νόμο και όποιος θα συλλαμβάνεται, θα γίνεται όπως γίνεται τώρα στην Κίνα, θα τον φυλακίζουν.
 
Πρέπει να έχουμε και έναν ξύλινο σταυρό μέσα στο σπίτι μας. Και ο σταυρός θα πολεμηθεί πολύ. Δεν θα μας επιτρέπουν να φοράμε σταυρό μπροστά στα στήθη μας. Άς το φορέσουμε τώρα που έχουμε τις δυνατότητες, γιατί μετά θα το κρύβουμε κάτω από τα ρούχα μας. Θα δείτε τι θα γίνει. Άς ξεκινήσουμε να διαβάζουμε το Ευαγγέλιο.

Ο Θεός θα ήθελε  να ξαναρχίσουμε να διαβάζουμε τους βίους των Μαρτύρων μας, γιατί θα επανέλθουν αυτά. Αλλά θα επανέλθουν και στην πιο γλυκιά μορφή, το ότι οι Άγιοί μας ενώ υπέφεραν όλα τα μαρτύρια που τους έκαναν, άντεχαν. Ξέρετε πώς άντεχαν; Γιατί ήταν οι άγγελοι δίπλα τους! Γιατί ήταν ο Χριστός δίπλα τους! Αυτός τους δυνάμωνε. Ε αυτό θα γίνει και τώρα στα έσχατα.

Γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε την ουράνιά μας οικογένεια, τους Αγίους που θα αγαπάμε, να τους ζητάμε σε βοήθεια. Πρέπει να αρχίσουμε να διαβάζουμε ξανά τους βίους των Μαρτύρων και των Αγίων μας. 


Έτσι θα εξαπλώνεται παντού η αγάπη προς την ουράνιά μας οικογένεια.