Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Νέο ΣΧΕΔΙΟ κατά των Ελλήνων: Ο Αριστοτέλης και ο Αβραάμ

Το Ερευνητικό Κέντρο Μοχάμετ Άλι (MOHA) διοργανώνει ομιλία με τίτλο «Aβραάμ και Αριστοτέλης: Θεολογικοί και φιλοσοφικοί διάλογοι Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων», στο πλαίσιο προώθησης της Πανθρησκείας!

Όπως μεταδίδεται, η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της -θεσμοθετημένης από την UNESCO- Διεθνούς Ημέρας για την Ανεκτικότητα, η οποία φέτος συνέπεσε και με την Παγκόσμια Ημέρα… Φιλοσοφίας.

Φυσικά θα είναι στην ελληνική γλώσσα και θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Ιμαρέτ, στην Καβάλα.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Garth Fowden, Καθηγητής Αβρααμικών Σπουδών στην έδρα Sultan Qaboos του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Και τώρα το «ζουμί» της ομιλίας:


Η θεματολογία αφορά στον «Αβρααμισμό» που εδώ και τρεις δεκαετίες, κυριαρχεί έντονα στους ακαδημαϊκούς κύκλους και ειδικά στον χώρο του δια-θρησκευτικού διαλόγου!!!

Ο Αβρααμισμός τονίζει τα κοινά χαρακτηριστικά των τριών μονοθεϊστικών παραδόσεων που βασίζονται σε αυτό που μας έχουν δώσει ως «Αγία Γραφή».

Για να μην πολυλογούμε, ο Αβραάμ θα χρησιμοποιηθεί, προκειμένου χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι να αποδεχθούν την συνένωσή τους σε μία θρησκεία, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα δόγματα και νέο τελετουργικό, καθώς η εποχή της παγκοσμιοποίησης απαιτεί τα πάντα να γίνουν ένα.

Αυτή την φορά βάζουν στο κόλπο και τον Αριστοτέλη, ο οποίος είχε ασκήσει επιρροή σε Άραβες, που διέσωσαν γραπτά δικά του αλλά και άλλων Ελλήνων από την μανία των εβραιοχριστιανών του Βυζαντίου (αίρεση, η οποία επικράτησε ως επίσημη θρησκεία και επέβαλε ως ιερό βιβλίο την Παλαιά Διαθήκη).

Η διάλεξη εξετάζει την αλληλεπίδραση Αριστοτελισμού και Αβρααμισμού με φόντο την Ελληνο-Ρωμαϊκή Ανατολή, το Ιράν και το Αραβικό Χαλιφάτο.

Όσοι Έλληνες χριστιανοί, δεν δέχονται τον Αβραάμ, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον Χριστό και το πραγματικό πνεύμα της χριστιανοσύνης , τους πλασάρουν τώρα και τον Αριστοτέλη, στον δρόμο συγχώνευσης των θρησκειών.

Ωστόσο η ελληνική φιλοσοφία δεν έχει καμία σχέση με τον σκοταδισμό του Αβρααμισμού και του Ισλάμ!